Het grote genieten is begonnen. We zitten midden in de zomer en alles ziet er nou eenmaal leuker uit als de zon schijnt. We leven weer lekker buiten en genieten van cappuccino, lunch of diner in onze tuin of op ons terras. Binnen en buiten worden in de zomer meer met elkaar verbonden. Het is leuk om je buitenruimte in dezelfde stijl
in te richten als binnen. Zo maak je van je buitenruimte een verlenging van je binnenruimte. Daarmee vergroot je als het ware je leefruimte.

SUNWAY® raambekleding kan een mooie schakel zijn om binnen en buiten te verbinden. De grootste scheiding tussen binnen en buiten wordt immers vaak gevormd door een raampartij of schuifpui. Lees hier hoe de materiaal- en kleurkeuze van jouw raambekleding binnen, jouw buitensfeer kan versterken.

Houten jaloezieën of Woodweave blinds

Een prachtige houten jaloezie vormt een mooie verbinding tussen binnen en buiten. Dit natuurlijke materiaal geeft meteen sfeer in je interieur en hout is vanzelfsprekend ook een prachtig materiaal voor je buitenruimte. Als je de houten jaloezieën kantelt voor je raam creëer je een mooie doorkijk naar de tuin. Andersom vormt de houten jaloezie ook een prachtig decor voor je buitenruimte. Richt je tuin in met een mooie houten loungebank en koffietafel, een paar prachtige planten en voila; jouw eigen natuurlijke oase. En dit kan uitgevoerd worden in mooie natuurlijke houttinten, maar ook in wit of zwart wordt dit een droomtuin.

Ook heel mooi zijn de SUNWAY® Woodweave blinds, de rol- en vouwgordijnen van geweven hout. Binnen passen die bijvoorbeeld prachtig in een boho inrichting. Ze vormen dan ook een mooi decor voor een Ibiza tuin. Kies bijvoorbeeld voor een witte basis met veel hout, bamboe en kleurige planten en kussens. Je versterkt de eenheid nog meer door bijvoorbeeld houten of bamboe rolgordijnen toe te passen in een overkapping of pergola.

Houten jaloezieen
Woodweave blinds

Richt je tuin in met een mooie houten loungebank en koffietafel, een paar prachtige planten en voila; jouw eigen natuurlijke oase

Natuurlijke stoffen als linnen en katoen

Een ander mooi materiaal voor een binnen-buiten verbinding is een natuurlijke stof als linnen of katoen. Vouwgordijnen van deze natuurlijke stoffen passen prachtig in een landelijke interieur of bijvoorbeeld een beach-look interieur. Hoe leuk is het dat deze materialen het decor vormen voor jouw tuin in diezelfde stijl?

Een mooi linnen SUNWAY® vouwgordijn als decor voor jouw landelijke tuin? Dat werkt heel goed als je de landelijke sfeer versterkt door toepassing van een mooi linnen tafelkleed en mooie linnen kussens en plaids. Herhaling van materialen heeft een versterkend effect.
Een luchtig katoenen vouwgordijn als decor voor jouw terras in strandsfeer? Creëer een mooie witte basis met lichte houttinten en zandkleurige en blauwe kussens. Maak een simpele overkapping door een mooi wit transparant katoenen doek tussen vier bamboepalen te spannen. Zo creëer je jouw eigen beachclub, zowel binnen als buiten.

Vouwgordijnen

Het werkt heel goed als je de landelijke sfeer versterkt door toepassingen van een mooi linnen tafelkleed en mooie linnen kussens en plaids.

Schuifpui – overdag open, ’s avonds privacy

Veel huizen hebben een mooie schuifpui of grote glaspartij tussen de woonkamer en de buitenruimte. Dan zijn paneelgordijnen een mooi type raambekleding. Overdag zet je de schuifpui lekker open voor het optimale binnen-buiten gevoel. En wil je ’s avonds meer privacy? Dan trek je de paneelgordijnen dicht.

Er is veel mogelijk qua stoffen, zowel in kleur als in transparantie. Zo zijn paneelgordijnen te verkrijgen in drie transparanties: transparant, half transparant en dicht.
• Transparante paneelgordijnen bieden een goede lichtinval en daarnaast kan je genieten van het uitzicht op je tuin.
• Een half transparant paneelgordijn combineert de voordelen van de transparante en dichte paneelgordijnen. Het licht wordt mooi gefilterd en er is een aangename mate van privacy.
• Een dichte stof laat zeer weinig licht door als het paneelgordijn gesloten is en biedt daarom veel privacy

Paneelgordijnen

Het fijne is dat je deze transparanties ook kunt combineren in één paneelgordijn. Kies bijvoorbeeld voor een dichte stof en combineer dit met een transparante baan. Ook kun je mooie kleurcombinatis maken binnen een paneelgordijn. Zo stem je je paneelgordijn helemaal af op jouw interieur en de kleuren die je in je tuin toepast. De afwerking met aluminium baleinen geven het paneelgordijn de finishing touch. Dé eyecatcher onder de paneelgordijnen zijn de Nubus® paneelgordijnen.

Deze worden gemaakt van modern kunststof. Dat maakt ze lichtecht, slijtvast en afneembaar met een vochtige doek. De structuur van het materiaal zorgt voor een mooie lichtfiltering. Ook hier kun je zelf de perfecte combinatie maken, want de kleuren en dessins in deze collectie zijn perfect op elkaar afgestemd. Is jouw tuin strak en modern of neig je meer naar een Japanse tuin in zen-sferen? Dan vormt het Nubus® paneelgordijn een mooie schakel tussen jouw binnen en buiten.

SUNWAY® raambekleding wordt altijd op maat gemaakt en is leverbaar met verschillende (kindveilige) bedieningsmogelijkheden. De elektrisch bediende producten passen perfect in een Smart Home.

Geïnspireerd geraakt? Kom voor nog meer inspiratie en informatie naar een SUNWAY® Showroom bij jou in de buurt. Daar kun je de producten en alle collecties bekijken, je digitaal laten inspireren en overleggen welk type SUNWAY® raambekleding het best in jouw interieur past. Ook kun je daar de verschillende bedieningsmogelijkheden ervaren. Klik hier voor de SUNWAY® Showroom bij jou in de buurt.

Geniet van de zomer!

Bovenstaande staat ook in Stek Magazine nummer 05. Dit is een online woonmagazine in de vorm van een interieur app. Iedere 6 weken verschijnt er een nieuwe uitgave met nieuwe wooninspiratie. Waar je ook bent, je hebt altijd wooninspiratie voor jouw stek bij de hand!

De app is gratis te downloaden uit de Apple App Store of Google Play Store. SUNWAY® staat in editie 07 van Stek Magazine.

stek-apple   stek-play-store