Comfort en privacy met één druk op de knop

Een geautomatiseerde woning brengt vele voordelen met zich mee. Vanzelfsprekend dient een slim huis het gemak, maar het bespaart ook geld, tijd en energie. Met SUNWAY® en Smart Home hoeft uw raambekleding hierin niet achter te blijven. Kies voor op maat gemaakte raambekleding in uw smaak en bekijk de automatiseringskeuzes. Er zijn veel mogelijkheden, passend bij al uw wensen.

01

Diverse mogelijkheden gemotoriseerde raambekleding

Voor bijna alle raambekleding is er een motorisatie-oplossing, van een draadloze accumotor tot bedrade 230V motor.

Smart home geautomatiseerde raambekleding/raamdecoratie SUNWAY | bediening
02

Comfort en privacy met één druk op de knop

Met een afstandsbediening of smartphone uw raambekleding vanaf de bank bedienen. Stel scenario’s in waarmee uw raambekleding op de gewenste tijd naar de door u ingestelde stand gaat.

Smart home geautomatiseerde raambekleding/raamdecoratie SUNWAY | accumotor
03

Uw raamdecoratie blijft langer mooi

Geen loshangende koorden meer en altijd een rustige en gelijkmatige bediening van uw raambekleding. Door de automatisering komt er geen hand aan te pas en kunt u langer genieten van uw raambekleding.

04

Veilig voor kleine kinderen: geen koorden

Geen zorgen over spelende kinderen en loshangende koorden, met gemotoriseerde raambekleding zijn bedieningskoorden niet meer nodig. Staat ook nog eens mooi afgewerkt.

05

Raamdecoratie onderdeel van uw Smart Home

Koppel uw gemotoriseerde raambekleding via Homey aan uw smartphone en bedien uw raambekleding op afstand, waar ter wereld u zich ook bevindt.

06

Bespaar tijd, geld en energie

Automatische raambekleding bespaart u naast tijd ook geld. Op de juiste tijd uw raambekleding omlaag in de winter zorgt voor betere isolatie en daarmee een lagere energierekening. 

Verschillende typen bediening

SUNWAY® heeft verschillende motorisatie-opties in haar assortiment en voor elke situatie of motortype is wel een specifieke bedieningsvorm te verkrijgen. Hieronder vindt u alle informatie over de verschillende bedieningsvormen om rolgordijn te automatiseren op een rij.

Afstandsbediening

Wilt u het gemak van uw raambekleding bedienen vanuit uw luie stoel? Dan is een afstandsbediening de perfecte bedieningsvorm voor u. Er zijn veel voordelen bij bediening door middel van een afstandsbediening. U kunt al uw raambekleding bedienen met één druk op de knop. Op een aantal afstandsbedieningen kunnen tot wel 16 raambekledingsproducten aangesloten worden. Zo kunt u alle producten los óf allemaal tegelijk bedienen. Lees meer.

Wandschakelaar

Als u liever voor een vaste bedieningsvorm gaat, kies dan voor een wandschakelaar. Deze zijn er in verschillende uitvoeringen, in zowel bedrade als draadloze variant. Van één product aansluiten, tot meerdere raambekledingsproducten koppelen zodat alles vanaf een centrale plek bediend kan worden. Er is veel mogelijk. Een van de grote voordelen van de wandschakelaar is dat deze zich altijd op dezelfde plek bevindt. Lees meer.

PowerTouch

De PowerTouch is eenvoudig in gebruik met de bedieningspendule. Het openen of sluiten van de raambekleding kan met één druk op de knop. Evenals het instellen van een favoriete positie, wat kan middels de voorkeursknop. Omdat er geen snoeren of koorden aan te pas komen, is dit bedieningsproduct ideaal voor in een huis met opgroeiende kinderen. Maar ook als u strak afgewerkte raambekleding zonder koorden mooier vindt, is de PowerTouch zeer geschikt. De motor met 8V accu is in de bovenrail verwerkt en is op te laden middels een adapter die aan te sluiten is op de pendule. Deze bedieningsvorm is verkrijgbaar bij Duette® Color on Demand Shades. Lees meer.

Smart Home - slimme raambekleding

Ook uw raambekleding kan onderdeel worden van uw Smart Home. Hiervoor heeft u een hub of bridge nodig die de raambekleding koppelt, zodat u deze eenvoudig met de app op uw smartphone kunt bedienen. Dit koppelen kan bijvoorbeeld met Homey, Somfy Tahoma® switch en HomeMatic IP. Lees meer.

Verschillende typen motoren

Gemotoriseerde raambekleding verhoogt het gebruiksgemak bij het reguleren van de lichtinval in uw woning. Bovendien is het veiliger voor kinderen om rolgordijnen te automatiseren, omdat er geen koorden aan te pas komen en bespaart het energie. Ook voor moeilijk te bereiken ramen is motorisatie van raambekleding een perfecte oplossing. Er is keuze uit vier verschillende type motoren. De accumotor, de batterijmotor, de 24V motor en de 230V motor.

Accumotor

De accumotor werkt op een geïntegreerde Li-ion accu, en is te bedienen met bij te leveren radiofrequente afstandsbediening. De accu is eenvoudig op te laden middels mee te leveren adapter. Afhankelijk van gebruik hoeft dit maar enkele keren per jaar. Deze motor is eenvoudig te plaatsen en kan worden toegepast op Rolgordijnen, Eclips Duo-rolgordijnen, Houten Jaloezieën, Nubus® Shades, Vouwgordijnen, Duette® Shades en Duette® Color on Demand Shades. Lees meer.

Batterijmotor

Deze motor werkt zoals de naam al zegt op batterijen en bevindt zich achter de raambekleding. Mede daarom is hij gemakkelijk te installeren en zijn de batterijen eenvoudig te verwisselen of op te laden. Deze motorvariant kan worden toegepast bij Horizontale Jaloezieën en Plissé & Duette® Shades. Lees meer.

24V motor

De 24V motor is een bedrade motor, geschikt voor kleine en midelgrote ramen. Deze motor kan worden aangesloten op bestaande Home Domotica systemen en wordt toegepast bij horizontale jaloezieën, rolgordijnen, Eclips duo-rolgordijnen, Duette® & Plissé Shades en Woodweave Blinds. Een groot voordeel is dat u geen accu hoeft op te laden of batterijen hoeft te vervangen, omdat de motor een constante stroomvoorziening heeft. Lees meer.

230V motor

Als u op zoek bent naar motorisering voor grotere afmetingen raambekleding, is de 230V motor uitermate geschikt.  Een externe ontvanger voor de afstandsbediening is overbodig, een 230V motor kan geleverd worden met geïntegreerde (RTS) ontvanger. Ook deze motor heeft een continue stroomvoorziening, waardoor opladen of batterijen vervangen overbodig is. De 230V motor is geschikt voor Rolgordijnen, Vouwgordijnen, Verticale-, Horizontale-, en Houten Jaloezieën. Lees meer.

De collectie

Geschikte productcombinaties

Voor elk type raambekleding is wel een motortype te vinden, echter niet alle motortypen zijn te gebruiken bij alle collecties. Daarom hieronder voor u op een rijtje welke combinaties er mogelijk zijn. In onderstaand overzicht vindt u tevens de verschillende Smart Home Hubs per motortype (Homey® by Athom, Somfy TaHoma® Switch en HomeMatic IP). 

Houten jaloezieën

De Houten Jaloezieën collectie bevat de volgende motoren en is compatible met de volgende systemen:

 • 12V (accu)
 • 230V (bedraad, io)
 • 230V (bedraad, RTS)

Horizontale jaloezieën

De Horizontale jaloezieën collectie bevat de volgende motoren en is compatible met de volgende systemen:

 • 12V (batterij)
 • 24V (bedraad)
 • 230V (bedraad)

Rolgordijnen

De Rolgordijnen collectie bevat de volgende motoren en is compatible met de volgende systemen:

 • 12V (accu)
 • 12V (batterij)
 • 24V (bedraad)
 • 230V (bedraad)

Eclips rolgordijnen

De Eclips rolgordijnen collectie bevat de volgende motoren en is compatible met de volgende systemen:

 • 12V (accu, SUNWAY)
 • 12V (accu, Somfy)
 • 24V (bedraad)

Nubus® Shades

De Nubus® Shades collectie bevat de volgende motoren en is compatible met de volgende systemen:

 • 12V (accu, Ease)
 • 12V (accu, Somfy)

Verticale jaloezieën

De Verticale Jaloezieën collectie bevat de volgende motoren en is compatible met de volgende systemen:

 • 230V (bedraad)

Vouwgordijnen

De Vouwgordijnen collectie bevat de volgende motoren en is compatible met de volgende systemen:

 • 12V (accu)
 • 230V (bedraad)

Duette® Color on Demand Shades

De Duette® Color on Demand Shades collectie bevat de volgende motoren en is compatible met de volgende systemen:

 • 8V PowerTouch®
 • 8V Simplicity
 • 8V Simplicity Top Down

Duette® Shades

De Duette® Shades collectie bevat de volgende motoren en is compatible met de volgende systemen:

 • 12V (batterij)
 • 18V Batterij PowerRise®
 • 24V (bedraad)

Plissé Shades

De Plissé Shades collectie bevat de volgende motoren en is compatible met de volgende systemen:

 • 12V (batterij)
 • 18V Batterij PowerRise®
 • 24V (bedraad)

Woodweave Blinds

De Woodweave Blinds collectie bevat de volgende motoren en is compatible met de volgende systemen:

 • 12V (accu)
 • 230V (bedraad, io)
 • 230V (bedraad, RTS)

Smart Home

Bedien uw hele huis met één app. SUNWAY® en Homey hebben hun krachten gebundeld en werken samen waardoor u volledig geautomatiseerd wakker kunt worden.

Ontzorgd worden was nog nooit zo gemakkelijk

Zet het licht aan als je thuiskomt. Start je favoriete muziek als wekker. Laat je telefoon trillen als er post is bezorgd. Laat de lampen knipperen als je weggaat en het gaat regenen.

Lees hier meer over Smart Home hubs