“Goh wat is jullie winkel mooi geworden”. Als Jack van der Woude door zijn nieuwe winkel loopt regent het nog altijd complimenten. Bezoekers zijn onder de indruk van de vernieuwde woonwinkel die hij alweer een jaar geleden samen met zijn compagnons Rob en Laura Besselink in de Achterhoek opende. Van der Woude kan een trotse glimlach niet onderdrukken. “Als mensen binnenlopen klinkt er eigenlijk altijd ‘wauw’. Het is natuurlijk onze eigen winkel, maar het resultaat is waanzinnig.”

Gelijkenis

In de nieuwe winkel van Rob Besselink & Van der Woude is behalve voor verf, meubels, vloerbedekking en deco, ruim plaats voor de raamdecoratie producten van SUNWAY®. Als SES-dealer beschikt de showroom over de volledige collectie

“Raamdecoratie is ons belangrijkste product en SUNWAY® onze belangrijkste leverancier”, vertelt Van der Woude. “Wij bieden alles aan, waardoor we ook weer privileges van SUNWAY® krijgen. We kunnen haantje de voorste zijn als het gaat om service, exclusiviteit en trainingen. Als er een nieuw product is, komt SUNWAY® dat meteen presenteren. Is er een nieuw stofje beschikbaar, dan hangen ze aan de telefoon.”

De interieurspecialist ziet veel gelijkenis in de manier van bedrijfsvoering tussen zijn woonwinkel en SUNWAY®. “We passen heel goed bij elkaar. SUNWAY® hoeft niet in iedere etalage te hangen en wil niet per se de goedkoopste zijn. Ze willen een goed product leveren dat er mooi en netjes uitziet en waar een goed serviceapparaat aan hangt. Dat is precies onze visie en daarom klikt het zo goed.”

Professionele organisatie

Waar Nederland uitpuilt van de woonboulevards, proberen Rob Besselink en Jack van der Woude hun klanten wat extra’s te bieden. Van der Woude vindt het te makkelijk om te zeggen dat dat kwaliteit is. “Ik denk dat veel winkels kwaliteit bieden. Wij geven mensen daarnaast vooral inspiratie. Onze winkel ziet er altijd up-to-date uit en we zijn vaak als eerste met nieuwe trends. Daarnaast zijn we kritisch naar onszelf. We zijn continu aan het kijken hoe we onszelf kunnen verbeteren. We hebben een hele professionele organisatie.”

Eerlijk advies en uitmuntende service

Behalve een inspirerende winkel en vakkundige medewerkers, bieden de heren klanten vooral ook eerlijk advies en gaan ze ver in het bieden van service. Van der Woude: “Het is mijn grote passie om het mensen naar hun zin te maken. Als ik dan zie dat een simpel rolgordijntje beter past dan een wand vol dure gordijnen, dan zeg ik dat. Of als een klant een kleurencombinatie maakt die echt niet kan, dan behoed ik ze daarvoor. Mensen weten dat wij eerlijk zijn en dat wordt gewaardeerd.”

Hoe ver de heren gaan om klanten blij te maken, blijkt ook uit een voorbeeld van een recent verkochte eettafel. “Een klant had bij ons een tafel gezien en wilde die heel graag hebben. Toen de tafel bij hem thuis stond, viel de kleur toch wat tegen. Dan kun je zeggen: dit is de kleur die u wilde en u heeft betaald, helaas. Maar ik ben gaan kijken wat we zelf konden doen. Ze wilden de tafel graag iets lichter, dan gaan we dat oplossen. Kijk, mensen geven een hoop geld uit. Dan moet je er ook zijn voor ze als het niet volledig naar wens is, die morele plicht heb je.”

SUNWAY® touchtafel

In de woonwinkel ontbreekt het de klanten aan niets. Een verfhoek met merken als Sigma & Sikkens, Deco van Riviera Maison en een meubelhoek van Keijser & Co. Maar ook de SUNWAY® showroom valt op. Zo is de gehele collectie te zien op een groot LED-scherm en is de lange ontmoetingstafel in het midden van de winkel voorzien van de ingebouwde SUNWAY® touchtafel. “We willen een vooruitstrevende winkel zijn, dan moet je klanten deze mogelijkheden bieden. Kinderen vinden het geweldig. Naast de mogelijkheid om de inspirerende foto’s en video’s te tonen hebben wij gelukkig de ruimte om alle producten fysiek op te hangen, want wat is er nu mooier dan de klant het stofje echt te laten voelen?”

Persoonlijk en warm

Rob Besselink & Van der Woude is een begrip in de Doetinchem en omstreken. Klanten komen van ver om zich te laten inspireren over nieuwe woonideeën. Ambities om nieuwe winkels te openen hebben de beide heren echter niet. “Dan moet je een identiteit creëren die makkelijk is over te brengen op andere mensen. Dat willen we niet. Onze benadering is authentiek. We willen mensen blij maken met hun aangeschafte spulletjes. En dat doen we op onze eigen manier.”

Dit zijn de gegevens van deze SUNWAY Exposure Store:
Thuisin Rob Besselink & Van der Woude
Havenstraat 136
7005 AG Doetinchem
Tel: 0314-393616
Fax: 0314-393605.
E-mail: info@robbesselinkvanderwoude.nl
Website: http://www.robbesselinkvanderwoude.nl