Maar waar moet je home office eigenlijk aan voldoen? Je denkt er misschien niet als eerste aan als je je werkplek inricht, maar weet je dat raambekleding veel invloed heeft op de sfeer en je werkomstandigheden? Lees hier de tips van SUNWAY® en maak van je home office een plek waar jij je fijn voelt, zodat je bergen kan verzetten…

Tip 1: Sfeer

Allereerst is de sfeer in jouw home office natuurlijk van essentieel belang. Immers, als jij je goed voelt op jouw werkplek, dan krijg je simpelweg meer gedaan. Weet je dat raambekleding een grote sfeerbepaler is op jouw werkplek? Maakt niet uit wat jouw stijl is: industrieel, landelijk of Scandinavisch, SUNWAY heeft raambekleding in elke interieurstijl. Verticale jaloezieën doen het goed in een industriële omgeving, vouwgordijnen geven je kantoor een landelijke touch en houten jaloezieën maken jouw Scandinavische kantoor helemaal af. En weet je, behalve mooi zijn al deze typen raambekleding ook nog eens functioneel en doen ze wat ze moeten doen: licht en warmte uit jouw kantoor weren.

Tip 2: Lichtregulering

Lichtinval is heel bepalend in een ruimte. Het winterzonnetje is misschien heel welkom in je kantoor, maar in de zomer moet je de zon goed kunnen weren. Zeker als je met een laptop of beeldscherm werkt, want niets is zo hinderlijk als verblinding door directe inval of weerkaatsing.

Betekent dat dat je de hele dag met gesloten zonwering in je kantoor moet doorbrengen, zonder een straaltje daglicht? Nee hoor. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Top-down/Bottom-up uitvoering dan kun je zelf je raambekleding positioneren. Dan kun je bijvoorbeeld het onderste deel sluiten, maar het bovenste deel houdt je open, zodat daglicht kan binnenkomen. Zo blijft je beeldscherm goed leesbaar en heb je tegelijkertijd natuurlijk daglicht.

Een Top-down/Bottom-up uitvoering is mogelijk bij verschillende typen raambekleding, zoals bijvoorbeeld Plissé en Duette® Shades, vouwgordijnen en aluminium jaloezieën.

Ook een combinatie van materialen kan fijn werken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor paneelgordijnen met een transparante baan. Ook al zijn de paneelgordijnen gesloten, je krijgt toch altijd daglicht binnen.

Je kunt ook een transparante plissé of Duette® Shade combineren met een shade van dichte stof in één combiproduct. Zo kun je afwisselen tussen een transparante, lichtdoorlatende shade en een dichte shade.

Tip 3: warmtewering

De zomer van 2018 was hot hot hot! Heerlijk als je airco hebt op kantoor, maar als dat niet het geval is, dan moet je je werkplek op een andere manier zo koel mogelijk houden. Natuurlijk zet je de ramen in de ochtend lekker open, als het nog lekker koel is.

Wat ook helpt is warmtewerende raambekleding, en dan met name SUNWAY Duette® Shades. Die bestaan namelijk uit 2 lagen stof die samen een gesloten honingraatstructuur vormen. En dat biedt een aantal effectieve en functionele eigenschappen: Reductie van warmteopname in de zomer door een goede reflectie van de zonnestraling. De warmteopname kan tot wel  78% gereduceerd worden, of het nu voor ramen, balkon- of terrasdeuren of voor grote glazen oppervlakken is!

In de winter werken Duette® Shades isolerend, door de luchtlaag in de honingraat. Hierdoor kun je daadwerkelijk op stookkosten besparen. Ook handig, als jij de hele winter thuis werkt.

Bovendien hebben Duette® shades een zeer groot geluiddempend vermogen, wat de akoestiek in je kantoor ten goede komt. Dan kan jij af en toe lekker los gaan met Spotify, tussen je drukke werkzaamheden door.

Tip 4: Kleur in je kantoor

Breng kleur in je kantoor! De kleur in jouw kantoor is van invloed op je humeur, maar ook op je creativiteit en op je productiviteit. Zoek je rust in je kantoor? Ga dan voor de rustgevende kleuren blauw of groen. Blauw bevordert je concentratievermogen en groen is stress verlagend.

Heb je een creatief beroep? Dan wordt jij blij van oranje en geel. Oranje is de kleur van positiviteit. Oranje stimuleert vooral je creativiteit en zorgt ervoor dat je lekker productief kunt zijn. Oranje maakt je vrolijk. Geel heeft dezelfde eigenschappen, maar geel moet wel goed gedoseerd worden. Roze is een harmonische kleur. Een goede kleur dus voor werkplekken waar samenwerking een belangrijk issue is of op plekken waar sociale interactie kan plaatsvinden.

Moet jij geprikkeld worden? Rood is de kleur van passie en emotie. Rood heeft een bijzonder prikkelende invloed; het stimuleert zelfs je bloedsomloop en je hartslag. Kun je wel een portie adrenaline in je werk gebruiken (bijvoorbeeld omdat je veel moet onderhandelen of verkopen), dan zijn rode accenten helemaal goed.

Weet je dat SUNWAY Duette® Color on Demand Shades leverbaar zijn in 800(!!!) kleuren? Daar zit jouw favoriete kleur vast tussen. Je kunt eenvoudig kiezen uit de kleurenwaaier.

Tip 5: afgescheiden ruimte

Ideaal natuurlijk, als jij een kamer kunt omtoveren tot kantoor, maar wat nu als je die luxe niet hebt? Misschien heb je een leuk hoekje over in je woonkamer, maar ja, al die afleiding daar hè…Rust en privacy is wel zo fijn op een werkplek.

Wist je dat je met SUNWAY® raambekleding ook heel goed een afscheiding in je woonkamer kunt maken? Zo kun je met paneelgordijnen of met de unieke Parametre® Shades een heel mooi kantoor creëren. Zo zit je wel in de woonkamer, maar toch afgescheiden. Zonder afleiding werk je toch het best, zonder je te hoeven afzonderen.

Tip 6: Smart Office in je Smart Home

Woon jij al in een Smart Home en worden al jouw digitale apparaten al aangestuurd via een app op je mobiel of tablet? Maak dan meteen van je Home office een Smart Office! SUNWAY® werkt samen met Homey: één allesomvattend draadloos platform voor alle Smart Home producten. En dat is prettig, want nu kun je je SUNWAY® gemotoriseerde raambekleding, je Sonos Home Sound System, je geweldige Philips HUE-lampen en je slimme thermostaat Toon allemaal via de Homey app aansturen. Zo heb je optimaal gebruiksgemak. En dat is toch heerlijk, in je eigen kantoor?

Homey…

We hopen dat deze tips je op weg helpen naar je leukste en fijnste home office. Wellicht zie je nu dat er meer mogelijkheden zijn dan je denkt. Voor meer inspiratie check je sunway.nl of loop eens binnen bij een SUNWAY showroom voor vrijblijvende informatie.