Goed licht is alles

Voor een geslaagd interieurdesign geldt: goed licht is de kroon op het werk.

Licht bepaalt de uiteindelijke sfeer en het esthetisch gehalte van elke omgeving. De wijze van daglichttoetreding beïnvloedt direct de functionaliteit van elke ontworpen ruimte. Daglichttoetreding is optimaal te reguleren met functionele en tegelijkertijd decoratieve raamdecoratie, die voldoet aan de hoge eisen van hedendaags interieurdesign. De technische specificatie van de gekozen raamdecoratie moet duidelijk en betrouwbaar zijn. Dat zijn de uitgangspunten die SUNWAY® met elkaar wil verbinden.

SUNWAY® staat voor exclusieve raambekleding

SUNWAY® (Benelux) B.V. is ruim 50 jaar geleden opgericht. Het is een zelfstandig onderdeel van het wereldwijd opererende Hunter Douglas en heeft een unieke positie binnen de raambekleding.

Met zorgvuldig samengestelde collecties, met onderscheidende producten. Altijd op het hoogste kwaliteitsniveau en inspelend op de actualiteit van kleurbeeld, materiaaltoepassing en techniek. SUNWAY® biedt u een complete projectservice, zoals advies, digitale collectie, sample service en het inmeten en monteren van de producten.

Samenwerking voor oplossingen op hoog niveau
Met een aantal van u doet SUNWAY® reeds jaren goede zaken in de projectinrichting, getuige de vele succesvolle projecten. Het eisenpakket van uw opdrachtgevers vraagt niet louter aandacht voor belangrijke onderwerpen als totale kosten en energiebesparende normen. Er wordt steeds meer rekening gehouden met de directe gebruiker, die functionele en tegelijkertijd sfeervolle oplossingen wenst.
Met deze website wil SUNWAY® een krachtig gereedschap aanreiken om de commerciële en technische samenwerking tussen SUNWAY® en projectprofessionals te versterken.

(restaurants- hotels–particuliere opdrachtgevers)

Bij deze opdrachten zijn uitstraling, representativiteit en sfeer de uitdaging.

Het is de kunst om passende raamdecoratie te vinden voor enerzijds ruimtes die vragen om sfeer, decoratieve en creatieve producten, bijzondere materialen en eye catching details en anderzijds voor functionele ruimtes met beeldscherm werkplekken.

SUNWAY® biedt de totaaloplossing in de vorm van brede en veelzijdige collecties.

Onze exclusieve jaloezieën in aluminium, hout, leder, het rolgordijn programma, en vooral ook de 3D-Parametre® zijn daarvan een paar opvallende voorbeelden. Tevens bieden wij onze houten jaloezieën aan met FSC keurmerk en/of colour on demand en/of brandvertragend.

Er bestaat al jaren regelgeving voor daglichttoetreding op arbeidsplaatsen. De toepassing ervan eist een correcte interpretatie per geval. De overheid geeft hier richtlijnen voor, welke door de EU zijn vastgelegd.
De basis is door SUNWAY® hieronder weergegeven met betrekking tot de werkplekinrichting en de positie van het kantoor.

De contrastverhoudingen tussen beeldscherm, raam, muren en overige oppervlakken mogen niet te groot zijn. De ideale verhouding tussen venster, wand, beeldscherm zou zijn 30:10:1. Dit betekent dat binnen een ontwerp van een kantoor, dit een belangrijke rol speelt. In zeer kritische situaties kan SUNWAY® zelfs een computermodel maken en aangeven welke transmissiewaarden voor raambekleding nog acceptabel zijn.

Het gaat vooral om licht dat in grote hoeveelheid toetreedt. 50000 lux. is geen uitzondering. Dit moet minstens met een factor 50 worden teruggebracht. Verblinding door directe inval of weerkaatsing is zeer hinderlijk. Correcte lichttransmissies worden bereikt door te werken met donkere en/of dichtgecoate stoffen. Echter donkere gekleurde stoffen met een hoge openingsfactor bieden wel enig visueel contact met de buitenwereld, maar hebben qua energiebesparing en thermische comfort weer nadelen. Dichtgecoate stoffen voldoen niet qua zichtcontact met de buitenwereld en evenmin qua verdeling van het licht. Gemetalliseerde materialen in donkere kleuren bieden hier goede oplossingen voor reflectie en lichtabsorptie te combineren.

Contact met de buitenomgeving. Vooral voor het welbehagen en de arbeidsproductiviteit is dit vereist. Diverse technische oplossingen zijn voorhanden, Van duo-materialen tot duo-producten zoals; combi rolgordijnen, combi plissé en Duette® shades tot reguleerbare systemen om het doorzicht van de blind te regelen. Ook de Top Down techniek in ons revolutionaire Smart rolgordijn kan hier oplossingen bieden.

Individuele benadering. Binnen een kantooromgeving is het wenselijk dat de gebruikers de systemen zelf kunnen instellen en bijstellen. Handmatige dan wel elektrische bediening maken dit mogelijk.

De regelgeving voor kantoorwerkplekken is feitelijk nog niet uitgebreid tot scholen. Dat zal niet lang meer op zich laten wachten. Ook op scholen hebben smartboards en beeldschermen hun intrede gedaan.

De opvatting van SUNWAY® dat goede raamdecoratie door het spel met licht sterk sfeerbepalend is én functioneel moet zijn, is juist op scholen van groot belang.

SUNWAY® wil in het onderwijs een constructieve rol gaan spelen.

We hebben de kennis, de collecties en de modellen. Decoratief en functioneel. Vlamvertraging is een wettelijke eis in openbare gebouwen en zeker op scholen, en is binnen de SUNWAY® collecties ruim aanwezig.

Links/ Downloads
PDF: Frisse scholen TNO

SUNWAY® heeft met één van onze projectpartners het Martini Ziekenhuis Groningen ingericht met raambekleding.
Bijna 2000 combi plissé’s doen nu precies wat de klant verwacht: perfecte lichtregulering met de bekende Topic kwaliteit (voor overdag) in combinatie met een matchende zichtdichte kwaliteit Plain Topar® (voor de nacht). Hier gaan functionaliteit en stijl perfect samen.

Zorginstellingen zijn er in vele soorten. Algemene tendens is een grotere aandacht voor raambekleding. Deze interesse is er voor zowel esthetische uitstraling en sfeer, alsook voor de kosten, onderhoud en optimale daglichtregulering c.q. privacy.

Uiteraard zijn er ook eisen ten aanzien van vlamvertragende kwaliteiten en antibacteriële coatings, die een vast onderdeel zijn van de SUNWAY® collecties.

SUNWAY® neemt het milieu serieus.
Elk SUNWAY® product heeft een lange garantie en levensduur. Kwaliteit van materiaal en techniek is van zeer hoog niveau.

Op het gebied van raambekleding zijn er energiebesparende en milieuvriendelijke kwaliteiten beschikbaar. SUNWAY® heeft voor u een aantal oplossingen binnen handbereik. Zo is onze Memphis houten jaloezieën collectie volledig FSC® gecertificeerd onder keurmerk FSC-002282. Daarnaast bieden we voor diverse productgroepen GreenScreens, een PVC-vrije screen serie. De GreenScreen Eco is voorzien van een recycle certificaat.

In onze moderne assemblage is waste-reduction-software geïnstalleerd op alle automatische snijtafels en zaagmachines, zodat er minimaal materiaal verspild wordt.

Onze technische dienst gebruikt mobiele planning and tracing software om efficiënt door de Benelux te kunnen rijden. Het wagenpark is modern en bestaat uitsluitend uit A of B labels.

Waar we kunnen, gaan we verder met onze verantwoordelijkheid te nemen. Net als u.

In samenwerking met u en onze geselecteerde dealers
(zie uw SUNWAY® DEALER) brengen we elk project tot een goed einde. Van advies, sample service, offertes tot inmeten, orderverwerking, montage en after sales service.

SUNWAY® is samen met de dealers uw eerste aanspreekpunt voor informatie over de vele productmogelijkheden. Neemt u voor vragen contact op met projecten@sunway.nl
Graag denken we creatief en deskundig met u mee over de beste oplossing voor uw behoeften. Van zuiver decoratief tot technisch/functioneel. Meer dan 50 jaar ervaring staat tot uw beschikking.

Om u goed en makkelijk van dienst te kunnen zijn biedt SUNWAY® een unieke digitale collectiemodule: DigiStudio.
In deze module kunt u de gehele SUNWAY® collectie online bekijken. Op aanvraag ontvangt u van ons een login code die u toegang geeft tot de sample service van DigiStudio. Wij versturen het door u aangevraagde sample dan binnen 48 uur (mits voorradig).

 • SUNWAY
 • SUNWAY
 • SUNWAY
 • SUNWAY
 • SUNWAY
 • SUNWAY
 • SUNWAY
 • SUNWAY
 • SUNWAY
 • SUNWAY
 • SUNWAY
 • SUNWAY
 • SUNWAY
 • SUNWAY
 • SUNWAY
 • SUNWAY
 • SUNWAY
 • SUNWAY
 • SUNWAY
 • SUNWAY
 • SUNWAY
 • SUNWAY
 • SUNWAY
 • SUNWAY
 • SUNWAY
 • SUNWAY

Projectfoto’s

Laat uw inspireren