Accumotor

De accumotor werkt op een Li-ion accu die geïntegreerd is in de motor. Het grote voordeel van dit type motor is de eenvoud van plaatsing en het feit dat u geen snoeren hoeft weg te werken, of met lastige elektra-schema’s aan de slag hoeft. Via de bijgeleverde radiofrequente (RF) afstandsbediening (5- of 15-kanaals) bedient u uw raambekleding met één druk op de knop. De afstandsbediening kent een voorkeursknop waarmee u uw raambekleding eenvoudig naar een vooraf ingestelde positie kunt sturen.

Als de accu leeg is, verbindt u deze met het stroomnet door middel van de bijgeleverde adapter. Na een aantal uur laden (afhankelijk van staat en type) kan uw raambekleding weer bediend worden met de afstandsbediening. Bij normaal gebruik hoeft u de accu slechts enkele keren per jaar op te laden.

Dit type motor kan worden toegepast bij Rolgordijnen, Eclips Duo-rolgordijnen, Houten Jaloezieën en Duette® Color on Demand Shades.

Voordelen:

 • Eenvoudig te plaatsen
 • Draadloos
 • Oplaadbaar

Batterijmotor

De batterijmotoren werken op een batterij die zich uit het zicht achter de raambekleding bevindt. Het grote voordeel van dit type motor is de eenvoud van plaatsing en het feit dat u geen snoeren hoeft weg te werken, of met lastige elektra-schema’s aan de slag hoeft. De batterijen zijn eenvoudig te vervangen en bestaan uit 8x 1.5V AA-batterijen of 10x 1.2V NiMh oplaadbare batterijen.

Via de bijgeleverde radiofrequente afstandsbediening bedient u uw raambekleding met één druk op de knop. De afstandsbediening kent een voorkeursknop waarmee u uw raambekleding eenvoudig naar een vooraf ingestelde positie kunt sturen.

Dit type motor kan worden toegepast bij Horizontale Jaloezieën en Duette® Shades.

Voordelen:

 • Eenvoudig te plaatsen
 • Draadloos
 • Oplaadbaar indien gewenst

24V motor

Bekabelde oplossingen zijn al jaren een goede oplossing voor de motorisatie van uw raambekleding. 24V motoren zijn vaak kleinere motoren en daarmee subtieler dan de 230V variant. 24V motoren zijn aan te sluiten op bestaande (ingebouwde) Home Domotica systemen. Dit type motor heeft vaak een beperkte maximale maatvoering en is daarom minder geschikt voor grote ramen. Door de continue stroomvoorziening hoeft u geen accu op te laden of batterijen te vervangen. Een 24V motor heeft een transformator nodig om de 230V uit uw stopcontact om te vormen naar 24V. Dit kan door middel van een externe of ingebouwde transformator. Door het gebruik van laagspanning is deze motor veilig in gebruik.

De 24V motor is geschikt voor wandschakelaars en met een externe RTS-ontvanger ook voor bediening via afstandsbediening.

Dit type motor kan worden toegepast bij Horizontale Jaloezieën, Vouwgordijnen, Rolgordijnen, Eclips Duo-rolgordijnen, Duette® & Plissé Shades en Woodweave Blinds.

Voordelen:

 • Aan te sluiten op Home Domotica
 • Continue stroomtoevoer
 • Bij veel raambekleding toepasbaar

230V motor

De 230V motor is een sterke motor die de meeste afmetingen raambekleding met gemak aan kan. Daar waar de overige motoren niet geschikt zijn, doet de 230V motor met gemak wat hij moet doen. Door de continue stroomvoorziening hoeft u geen accu op te laden of batterijen te vervangen. Ook heeft u geen losse transformator nodig, het product wordt stekkerklaar geleverd.

In tegenstelling tot de 24V motor kan een RTS-ontvanger ingebouwd worden en is een externe ontvanger voor een afstandsbediening overbodig.

Dit type motor kan worden toegepast bij verticale jaloezieën, horizontale jaloezieën, rolgordijnen en houten jaloezieën.

Voordelen:

 • Geschikt voor grote afmetingen
 • Continue stroomtoevoer
 • Ingebouwde ontvanger indien gewenst