Afstandsbediening

Wilt u uw raambekleding bedienen vanuit uw luie stoel? Dan is een afstandsbediening dé bedieningsvorm voor u. De voordelen van bediening door middel van een afstandsbediening zijn legio:

 • U bedient al uw raambekledingsproducten met één druk op de knop.
 • Op sommige afstandsbedieningen kunnen tot 20 producten aangesloten worden.
 • Bedien alle producten los óf allemaal tegelijk.
 • Met de voorkeurstoets kun je een favoriete stand programmeren voor elk product. Stuur uw product met één enkele druk naar de door u gewenste hoogte.
 • Scrollfunctie voor het kantelen van horizontale of verticale jaloezieën zodat u de lamellen exact op de door u gewenste stand kunt plaatsen.
 • Timerfunctie om de jaloezieën op een bepaalde tijd of dag te openen of te sluiten.
 • De meeste afstandsbedieningen zijn leverbaar in meerdere kleuren.

Wandschakelaars

Wandschakelaars zijn in vele uitvoeringen beschikbaar. Van bedrade 1-kanaals wandschakelaars en op tijd gestuurde draadloze varianten, tot schakelaars waarop meerdere producten aangesloten kunnen worden.  Daarnaast zijn veel wandschakelaars te verkrijgen in een inbouw- en opbouwuitvoering. Met een wandschakelaar grijpt u nooit mis: de wandschakelaar bevindt zich altijd op dezelfde vaste plek. Hieronder vindt u ons assortiment wandschakelaars.

PowerTouch®

Bediening van uw Duette® Color on Demand Shade is heel eenvoudig als u kiest voor PowerTouch® bediening. PowerTouch® is een eenvoudige, kind-veilige gemotoriseerde bedieningsvorm door middel van een bedieningspendule die aan de bovenrail van het product gekoppeld is.

Bediening is simpel, met één druk op de knop opent of sluit het product vanzelf. Stel een favoriete positie in via de voorkeursknop en uw shade zal direct in deze stand gaan bij drukken op deze knop. Zonder hangende koorden is PowerTouch® een zeer geschikte oplossing voor gebruik in huizen met opgroeiende kinderen.

De motor is voorzien van een accu en is oplaadbaar met een adapter via de bedieningspendule. Een voordeel hiervan is dat er geen snoeren weggewerkt hoeven worden. Even opladen en uw raambekleding kan weer maanden bediend worden.

Smart Home – slimme raambekleding

Uw hele huis besturen via een app op je smartphone. Ooit science fiction maar nu werkelijkheid. Er zijn al tal van geautomatiseerde en aanstuurbare producten die niet meer weg te denken zijn. Denk aan Philips Hue verlichting, Sonos geluidssysteem, of Netflix kijken via Chromecast. Alles wordt aangestuurd via een app op je smartphone. Ook raambekleding maakt nu onderdeel uit van Smart Home en is te bedienen en te automatiseren.

Door uw huis te automatiseren, beschermt, bespaart en ontzorgt u uzelf nog meer. Denk aan het koppelen van uw raambekleding aan uw TV-scenario, uw temperatuurregeling, sensoren voor lichtinval of scenario’s voor wakker worden of slapengaan. Bespaar tijd, energie en dus geld!
Om uw raambekleding deel te laten uitmaken van uw Smart Home heeft u een zogenaamde hub of bridge nodig. Hieronder vindt u de mogelijkheden om SUNWAY® producten ‘smart’ te maken:

Homey® by Athom

Smart Home Hub van het Nederlandse Athom. Al uw afstandsbedieningen worden overbodig door dit multi platform product. Door alles te verbinden, bedien je alles vanaf één centraal punt. Dit doe je via de iPhone- en Android-app. Homey ondersteunt naast SUNWAY® raambekleding en alle op afstand bestuurbare huishoudelijke apparaten ook multimedia-systemen zoals SONOS boxen, media centers en TV-tuners.

Homey is te linken met onlinediensten zoals sociale netwerken, kalender en mail, en bijvoorbeeld buienradar. Alles werkt ‘plug-and-play’ en is dus kinderlijk eenvoudig te installeren. Ook spraakbesturing en koppeling met Amazon Alexa en Google Home behoort tot de zeer uitgebreide mogelijkheden van Homey.

Somfy TaHoma® switch

De TaHoma switch is compatibel met bijna 300 soorten huishoudelijke producten (van Somfy en de grootste merken voor huishoudelijke apparatuur) en zorgt voor een naadloze Smart Home-ervaring.

Denk aan een Honeywell thermostaat, Hitatchi airconditioning, Philips Hue verlichting en nog veel meer. Integreer draadloze schakelaars of afstandsbedieningen van je SUNWAY® raambekleding in deze slimme Smart Home box.

Ease® Smart Blinds – HomeMatic IP

Het nieuwe Ease® concept bestaat uit een ‘slimme’, bi-directionele motor en een access point (hub). Hierdoor heeft Ease® een aantal voordelen ten opzichte van ons bestaande motorenprogramma.

 • Besturing via Smartphone app (afstandsbediening optioneel);
 • Zeer eenvoudig installeren d.m.v. QR code scannen;
 • Internet gestuurd, dus waar ook ter wereld uw product bedienen;
 • De motor is bi-directioneel, wat betekent dat de motor ook terugkoppelt aan de zender of het product open dan wel gesloten is. In één oogopslag is de stand van uw product te zien in de app;
 • Nauwkeurige bediening via de ‘slider’, exacte hoogtepositionering mogelijk;
 • Tijdprofielen in te stellen, voor vaste open/dicht routines;
 • Smart Home integratie via Google Home en Alexa.