Opgroeiende kinderen zijn nieuwsgierig naar de wereld om hen heen. En dat betekent dat gewone huishoudelijke zaken, zoals uw raambekleding, opeens een potentieel gevaar kunnen vormen. Bij SUNWAY® beschouwen we kindveiligheid als onze hoogste prioriteit.

Het veiliger maken van onze raambekleding voor huishoudens met kleuters en jonge kinderen vormt daarom een integraal onderdeel van onze ontwerpfilosofie. SUNWAY® raambekleding voldoet altijd aan de minimum vereisten zoals voorgeschreven door de Europese norm EN 13120. Daarnaast ontwikkelen we voortdurend nieuwe en kindvriendelijke raambekleding die uw interieur verfraait en het gebruikscomfort verhoogt.

Algemeen advies
SUNWAY® wil kopers en gebruikers van raambekleding bewust maken van de risico’s die loshangende koorden en kettingen voor jonge kinderen kunnen vormen. Jonge kinderen kunnen verstrikt raken in de lus van trekkoorden, kettingen en koorden waarmee de raambekleding bediend wordt. Ook kunnen ze kettingen en koorden om hun hals wikkelen.

De volgende richtlijnen dienen daarom altijd in acht te worden genomen:

Laat jonge kinderen niet zonder toezicht in een potentieel onveilige omgeving spelen.
Houd, om wurging en verstikking te voorkomen, de ketting en koorden buiten het bereik van jonge kinderen.
Kies, in een omgeving met kinderen, bij voorkeur voor een koord- of kettingloze bedieningsoptie.
Plaats bedden, wiegen en ander meubilair uit de buurt van ramen en raambekleding, zodat kinderen hier niet bij kunnen.
Installeer en gebruik de bijgeleverde onderdelen voor kindveiligheid overeenkomstig de installatieinstructies om ieder risico te voorkomen.

SUNWAY® levert een aantal bedieningen die koord- en kettingloos zijn, en daarmee kindvriendelijk. Klik op onderstaande button voor informatie over kindvriendelijke bedieningen.

Kindvriendelijke raambekleding