Dakramen zijn afwijkende ramen

Of je nu gaat verbouwen of in een nieuwbouwhuis gaat wonen, afwijkende ramen komen overal voor. Dakramen worden vaak toegevoegd om extra daglicht binnen te laten, want hoe heerlijk is een lichte ruimte. De juiste raambekleding zorgt dan wel voor extra sfeer. Kies bijvoorbeeld voor Duette® Shades. Deze zorgen voor een fijne akoestiek en een prachtige lichtfiltering. En met de Top Down/Bottom Up functie kun je de lichtinval en privacy optimaal reguleren. Duette® Shades zijn leverbaar in verschillende stofkwaliteiten, van transparant tot verduisterend en in verschillende plooibreedtes.Koel en verduisterend

Het is fijn dat je je raambekleding aanpassen aan de functie van de ruimte. Als de zolder bijvoorbeeld de slaapkamer van jouw kind wordt, kies dan voor verduisterende raambekleding, bijvoorbeeld een rolgordijn of een Duette® Shade. Deze raambekleding houdt je kamer koel en donker, wat de nachtrust ook in de zomer ten goede komt.


Creëer jij een homeoffice op zolder, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Plissé of Duette® Shade met een reflecterende achterzijde. Zo houd je de zon en de warmte buiten. Ook hier zorgt de Top Down/Bottom Up functie voor optimale zon- en lichtregulering.

Plissé Shades modellen


Een horizontale jaloezie doet het in deze situatie ook goed, omdat je hiermee de lichtinval perfect kunt reguleren. Als de dakramen zich op grote hoogte bevinden (bijvoorbeeld in een vide) dan biedt motorisatie uitkomst. Het bedienen van de raambekleding gaat dan eenvoudig via een afstandsbediening of via je smartphone.

Een horizontale jaloezie houdt de zon en warmte buiten en je kan de lichtinval hiermee perfect reguleren. Kunststof en aluminium (draai-kiep) ramen

Als je in een nieuwbouwwoning woont is de kans groot dat je veel draai-kiepramen met kunststof of aluminium kozijnen hebt. Afwijkende ramen dus. Kunststof of aluminium kozijnen zijn niet handig om in te boren. SUNWAY® heeft hier een goede oplossing voor: FrameFit. Met dit model hoeven geen gaten in het kozijn geboord te worden. Het frame wordt met een magneetstrip op het kozijn geplakt.


Extra gebruiksvriendelijk is de afneembaarheid van het frame. Wanneer de ramen gewassen moeten worden, kun je het frame eenvoudig verwijderen. FrameFit is leverbaar als horizontale jaloezie of Duette® Shade. Heb je liever rolgordijnen? Kies dan voor een soortgelijke oplossing: PerfectFit. Het rolgordijn zit in een cassette die eenvoudig, zonder boren en schroeven, met magneetstrip op het kozijn te bevestigen is. Ook hier is de gehele cassette afneembaar, om makkelijk de ramen te kunnen wassen.

Tuinkamers en serres

Een overkapping, serre of tuinkamer staat bovenaan het wensenlijstje van veel huiseigenaren. Zo betrek je binnen en buiten bij elkaar en creëer je extra ruimte voor een werkplek of hobbykamer. Tuinkamers en serres bestaan voor een groot deel uit glas. Het is fijn als je in de winter kunt genieten van het winterzonnetje, maar in de zomer wil je het zonlicht en de bijbehorende warmte ook kunnen reguleren. Ook dit zijn vaak afwijkende ramen. Plissé en Duette® Shades zijn dan de ideale raambekleding. Duette® Shades hebben een honingraatstructuur. Hierdoor houden ze in de winter de warmte vast en in de zomer de warmte buiten.


Het is fijn als je in de winter kunt genieten van het winterzonnetje, maar in de zomer wil je het zonlicht en de bijbehorende warmte ook kunnen reguleren.  

Grote raampartijen met een schuine zijde

Ook als je geen mogelijkheid hebt om een serre of tuinkamer aan te bouwen, kunnen openslaande deuren of grote raampartijen zorgen dat je binnen en buiten met elkaar verbindt. Maar heb je een grote raampartij met een schuine zijde? Dan zijn verticale jaloezieën perfect! Ze passen goed in de huidige trendy woonstijlen waar we ook weer veel klassiekers terugzien. Hiermee geef je elk interieur een hedendaagse sfeer.


Elektrische bediening voor lastig bereikbare ramen

Als je dakramen hebt of bijvoorbeeld ramen in de serre en vide, dan kan kunnen deze op grote hoogte zitten, waardoor ze lastig bereikbaar zijn. Kies dan voor gemotoriseerde raambekleding. Dan kan jij deze perfect bedienen met een afstandsbediening of via je smartphone. SUNWAY® raambekleding is ook geschikt om toe te passen in een Smart Home. Zo kan jij altijd je raambekleding bedienen, waar je ook bent. En dat is handig voor de komende vakantieperiode.


Afwijkende ramen

Heb je afwijkende ramen qua vorm, zoals driehoekige of schuine ramen? Dan bieden SUNWAY® Plissé en Duette® Shades de perfecte oplossing. Ook ronde ramen, zoals bijvoorbeeld op schepen of op een oude woonboerderij, worden mooi in stijl bekleed door deze flexibele raambekleding. Zo benadruk je de mooie elementen in je woning.

Heb jij afwijkende ramen? Loop eens binnen bij een SUNWAY® showroom voor een vrijblijvend advies. En heb jij gewoon rechttoe-rechtaan ramen? Ook dan ben je natuurlijk van harte welkom.


Bovenstaande staat ook in Stek Magazine nummer 02-2023. Dit is een online woonmagazine in de vorm van een interieur app. Iedere 3 maanden verschijnt er een nieuwe uitgave met nieuwe wooninspiratie. Waar je ook bent, je hebt altijd wooninspiratie voor jouw stek bij de hand!

Het magazine is gratis te lezen op stekmagazine.nl