In Oktober Woonmaand besteedt SUNWAY® aandacht aan de raamdecoratieklassieker horizontale jaloezieën. Na alle textiele raambekleding als gordijnen, vitrage en valletjes kwamen de eerste jaloezieën van papier, de zogenaamde Balastore. Halverwege de vorige eeuw kwamen de eerste aluminium jaloezieën op de markt. Misschien hadden je (groot)ouders vroeger nog de ouderwetse aluminium horizontale jaloezieën in groen, blauw of beige. Veel keuze was er toen niet.

Horizontale jaloezieën zijn door de jaren heen altijd populair geweest, vanwege het goede ontwerp en de praktische functionaliteit. Vroeger werden horizontale jaloezieën vaak toegepast in kantoorruimtes en ze hadden dan ook lang een zakelijk en saai imago.

Dat is tegenwoordig gelukkig heel anders, want geen ander product biedt een betere daglichtregulering dan horizontale jaloezieën.

Alle kleuren van de regenboog

De tijd van één kleur wit, één kleur grijs en één kleur beige is voorbij. SUNWAY® biedt horizontale jaloezieën in alle kleuren van de regenboog. Trendkleuren als Denimblauw, Early Dew-groen of mosterdgeel passen moeiteloos in de moderne interieurtrends. Ook metallics in zilver, koper en goud zijn vertegenwoordigd, evenals pastels en knalkleuren voor kinderkamers. De naturelcollectie biedt kleuren van sneeuwwit tot steenkoolzwart en alle tinten daartussen in. Hoe dan ook, er is een passende kleur voor iedere ruimte.

Fraaie finishes

Aluminium saai en koud? Verre van! Vandaag de dag kun je aluminium jaloezieën met de mooiste finishes krijgen. Supermat, zijdemat of glanzend, suède finish, glimmertjes, stoer geborsteld aluminium of geperforeerd behoren allemaal tot de mogelijkheden. Zo creëer je raambekleding met jouw persoonlijke touch.

Verschillende lamelbreedtes

SUNWAY® horizontale jaloezieën zijn leverbaar in 4 lamelbreedtes:

  • 16 mm, elegant en subtiel
  • 25 mm, tijdloos mooi
  • 50 mm, in combinatie met ladderband een echte designklassieker
  • 70 mm, voor een robuuste uitstraling

Verder kun je kiezen uit klassiek ladderkoord of ladderband, van smal tot breed.

Toepasbaar in het hele huis

In je woonkamer zorgen ze voor de perfecte lichtinval overdag en ’s avonds sluit je ze en zorgen ze voor sfeer en privacy. In de keuken en badkamer zijn ze decoratief én praktisch, want vlekken verwijder je makkelijk en snel en ze blijven mooi in vochtige ruimtes.

Ze vrolijken kinderkamers op en zorgen dat zomerwarmte en zomers avondlicht worden geweerd, zodat kinderen ook in de zomer rustig kunnen slapen. Horizontale jaloezieën zijn goed toepasbaar in bijzondere ramen als dakramen of ramen met schuine zijdes

Kindveiligheid boven alles

Naast de standaard koordbediening zijn er ook de elektrische bediening, handgreep-, of kettingbediening.

Kindveiligheid staat bij SUNWAY® voorop. Alle bedieningsvormen zijn dan ook veilig voor kinderen.

Nieuw op dat gebied is het break-away kettingsysteem. Als er een gewicht van meer dan 6 kilo aan de ketting hangt, valt het hele kettinghuis uit de jaloezie. Zo kunnen kinderen niet verstrikt raken in de ketting, terwijl ze aan het spelen zijn.

Bijzondere modellen

Kon je vroeger Horizontale jaloezieën alleen rechttoe-rechtaan bedienen, tegenwoordig zijn er ook bijzondere modellen leverbaar:

De Design jaloezie heeft een strakke moderne look met designelementen als een aluminium koof, strakke aluminium onderlat en tuimelstang.

Bij het Duoview model kun je het onderste deel van de jaloezie openen en het bovenste deel sluiten, of andersom. Dit is ideaal als je een werkplek bij het raam hebt. Ook in de slaapkamer is dit handig. Het geeft je veel flexibiliteit om je lichtinval en privacy te regelen.

Ook Top down/Bottom up behoort tot de mogelijkheden. Hierbij kan je het bovenste deel van de jaloezie in het geheel laten zakken, waardoor je voor optimale lichtinval kunt kiezen, op het moment dat jij dat wilt.

Geïnspireerd? Kom zelf de mogelijkheden bekijken bij een SUNWAY® showroom bij jou in de buurt.
Daar kun je ook alle andere raambekleding van SUNWAY® bekijken.

Stek Magazine
Dit artikel staat ook in Stek Magazine. Dit is een online woonmagazine in de vorm van een interieur app. Iedere 6 weken verschijnt er een nieuwe uitgave met nieuwe wooninspiratie. Waar je ook bent, je hebt altijd wooninspiratie voor jouw stek bij de hand!

Stek Magazine is geschikt voor smartphones en tablets met Android en iOS, ook voor oudere modellen. Het magazine wordt in verschillende versies opgemaakt, waardoor hij voor iedereen perfect leesbaar is.

De app is gratis te downloaden uit de Apple App Store of Google Play Store.