Steeds meer interieur merken en fabrikanten verduurzamen. Producten worden lokaal gemaakt, waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van gerecyclede en of duurzame materialen en energiebesparende oplossingen. Precies de keuzes die jij wil maken voor een duurzaam interieur. Lees 5 redenen om te kiezen voor SUNWAY® raambekleding: het bewijs dat mooi en milieubewust uitstekend samengaan.

#1. DUTCH DESIGN

Wist je dat de eerst rolgordijnen op de Nederlandse markt gebracht zijn door dit puur Hollandse merk? Een innovatief bedrijf dat vaak voorop loopt, ook als het gaat om duurzame oplossingen. Dat doen ze al 60 jaar, sinds 1961, vanuit Nederland.

#2. MILIEUBEWUST

Naast mooi is raambekleding ook heel functioneel. Duette® Shades hebben bijvoorbeeld dezelfde functionaliteit als gordijnen, plus nog een aantal extra eigenschappen met kostenbesparende effecten.

Duette® Shades zijn opgebouwd uit twee lagen stof, die samen een gesloten honingraatstructuur vormen. De honingraatstructuur zorgt voor een stilstaande luchtlaag die isolerend werkt.

Hierdoor houden de Duette® Shades de warmte in de zomer buiten en in de winter houden ze de kou tegen en de warmte binnen. Dit zorgt voor een besparing op de energiekosten. Milieubewust kiezen betekent niet dat je een beperkte keuze hebt. Duette® Shades zijn namelijk leverbaar in een groot aantal stofkwaliteiten en in verschillende transparanties.

De SUNWAY® collectie biedt drie verschillende plooibreedtes (25 mm, 32 mm en 64 mm). Ook de kleurkeuze is groot. In deze collectie vind je mooie naturel kleuren, zachte pastels en warme diepe kleuren.

25 mm Duette® Shade
32 mm Duette® Shade
64 mm Duette® Shade

Door goede raambekleding aan te brengen en die ook te sluiten zodra het donker wordt, kan je besparen op je energierekening. Daarnaast kun je tijdens warme zomerdagen de warmte zoveel mogelijk buiten houden door overdag de raambekleding gesloten te houden, waardoor je de airco niet op de hoogste stand hoeft te zetten.

#3. DUURZAME MATERIALEN

Raambekleding kies je zorgvuldig uit. Het gaat tenslotte jarenlang mee. Bewust kiezen voor de juiste materialen speelt dan ook een grote rol. En laten duurzame keuzes eigenlijk prima passen in verschillende woonstijlen. Houd je van modern of klassiek? Tijdloos of juist trendy? Met mooie raambekleding tover je elke ruimte om in jouw gewenste woonstijl. Natuurlijke, duurzame, stoffen zoals linnen passen perfect.

Een mooie, luchtige stof zoals bij de prachtige vouwgordijnen van SUNWAY® raambekleding.

Of de zowel tijdloze als trendy houten SUNWAY® jaloezieën. Deze zorgen voor een heel natuurlijke look en reguleren ook de lichtinval. Zowel linnen als hout zijn mooie duurzame materialen waar je jarenlang plezier van hebt.

De Memphis houten jaloezieën en de Woodweave blinds van SUNWAY® zijn FSC-gecertificeerd. SUNWAY® werkt voor de Memphis collectie samen met houtleveranciers die aan een verantwoorde manier van houtkap doen.
Zij dragen zorg voor herbeplanting van bossen, voldoen aan strenge milieunormen en zijn aangesloten bij overkoepelende brancheorganisatie.

Vouwgordijn Roman 1A
Model zonder baleinen, nonchalant hangend.

Vouwgordijn Roman 2A
Model met tunnels en baleinen aan de achterzijde.

Vouwgordijn Roman 2B
Model met tunnels en baleinen aan de voorzijde.

Vouwgordijn Roman 2D
Dit model is zeer geschikt voor toepassing in erkers.

#4: SLIM EN COMFORTABEL

Milieubewust kiezen heeft veel voordelen. Misschien is dit wel de allerleukste: vanuit je luie stoel de raambekleding bedienen. SUNWAY® heeft verschillende motorisatie-opties in haar assortiment en voor elke situatie of motortype is wel een specifieke bedieningsvorm te verkrijgen.

Het zorgt niet alleen voor veel gemak en comfort maar ook voor een besparing. Met de Smart Home systemen van SUNWAY® zorg je ervoor dat je op de juiste tijden zorgt voor een goede isolatie. Met een timerfunctie word je ‘s morgens heel natuurlijk wakker doordat bijvoorbeeld de jaloezieën openen. En je laat ze eenvoudig weer sluiten om in de winter de kou buiten te houden en zo te besparen op je energierekening.

Afstandbediening
Wilt u uw raambekleding bedienen vanuit uw luie stoel? Dan is een afstandsbediening
dé bedieningsvorm voor u.

Wandschakelaars
Wandschakelaars zijn in vele uitvoeringen beschikbaar. Van bedrade 1-kanaals wandschakelaars en op tijd gestuurde draadloze varianten, tot schakelaars waarop
meerdere producten
aangesloten kunnen worden.

PowerTouch®
PowerTouch® is een eenvou-
dige, kindveilige gemotoriseerde bedieningsvorm door
middel van een bedieningspendule die aan de bovenrail van het product gekoppeld is.

Smart Home
Uw hele huis besturen via een app op je smartphone. Ooit science fiction maar nu werkelijkheid. Er zijn al tal van geautomatiseerde en aanstuurbare producten die niet meer weg te denken zijn.

#5. VAN HOLLANDSE BODEM

Ook draagt SUNWAY® bij om de wereld een stukje duurzamer te maken. Niet alleen is SUNWAY® van Hollandse bodem, het innovatieve bedrijf haalt ook letterlijk materialen van de bodem. In de nieuwe collecties paneelgordijnen en rolgordijnen is een

duurzame stofkwaliteit opgenomen: Greenscreen Sea-tex.
Het is gemaakt van FLX garen. FLX is het allereerste zonweringsweefsel gemaakt van gerecycled oceaanplastic. Zo dragen we graag bij aan het verminderen van de plasticsoep.

Bekijk de video Greenscreen Sea-tex

Paneelgordijnen
met gestikte onderzoom

Paneelgordijnen
met aluminium onderlat

Paneelgordijnen
met aluminium baleinen

Wil je meer weten over alle mooie materialen, duurzame oplossingen of Smart Home systemen van SUNWAY® raambekleding?

Kijk voor meer informatie en inspiratie op www.sunway.nl of plan je persoonlijke afspraak bij een SUNWAY® Showroom bij jou in de buurt.

Bovenstaande staat ook in Stek Magazine nummer 03. Dit is een online woonmagazine in de vorm van een interieur app. Iedere 6 weken verschijnt er een nieuwe uitgave met nieuwe wooninspiratie. Waar je ook bent, je hebt altijd wooninspiratie voor jouw stek bij de hand!

De app is gratis te downloaden uit de Apple App Store of Google Play Store. SUNWAY® staat in editie 07 van Stek Magazine.

stek-apple   stek-play-store