Het is december en de donkere dagen zijn nu echt begonnen. En wat heeft iedereen zin in die gezellige decembermaand. Je huis mag weer lekker in kerstsfeer ondergedompeld worden. De kerstboom kan opgetuigd worden. De lampjes en de open haard branden uitbundig. En de energierekening is dan wel het laatste waar je aan wilt denken deze maand, maar de stijgende energieprijzen zijn niet heel feestelijk. Gelukkig kan je ook op een gezellige manier energie besparen. Met SUNWAY® Duette® Shades breng je namelijk sfeer in huis én kun je werkelijk besparen op je energierekening.

Bespaar energie met SUNWAY® Duette® Shades

Bij energiebesparing denk je misschien niet meteen aan je raambekleding, maar in veel huizen zijn de ramen wat isolatie betreft een zwak punt. Via de ramen gaat namelijk een groot deel van de waardevolle warmte verloren. Als jij nieuwe raambekleding overweegt, denk dan eens aan Duette® Shades. Die kunnen je namelijk daadwerkelijk helpen met energiebesparing. Dat komt door de structuur van deze raambekleding. De Duette® Shades bestaan uit twee lagen stof die samen een gesloten honingraatstructuur vormen.

Deze structuur zorgt voor een stilstaande luchtlaag die isolerend werkt, als een luchtkussen. In de winter kan de zonne-energie overdag worden gebruikt voor een energie-efficiënte verwarming van de ruimten. ‘s Nachts beschermen Duette® Shades voor het raam tegen de kou en daarmee het afkoelen van de ruimten.
Verduisterende Duette® Shades, die heel fijn zijn in je slaapkamer of kinderkamer, hebben daarnaast een speciale isolerende aluminium coating aan de binnenzijde.

Uit onderzoek van o.a. Stichting Milieu Centraal blijkt dat Duette® Shades het meest effectieve type raambekleding is om energie te besparen. Ze zorgen voor merkbare isolatie tegen kou en tot wel 46% minder warmteverlies bij het raam in de winter.

En in de zomer dan?

Het fijne is dat Duette® Shades in de zomer precies het tegenovergestelde doen. Dan bieden ze een effectieve bescherming tegen hitte, een effectieve filtering van uv-straling en de warmteopname bij het raam kan

beperkt worden tot 78%. Hierdoor blijft de temperatuur in de zomer binnenshuis heel aangenaam. In dit geval kun je dus besparen op de dure airco.

Functioneel én mooi

Dat was dus de energiebesparende functie van Duette® Shades. Maar daarnaast zijn ze gewoon ook heel mooi en sfeervol. De Duette® stoffen zorgen met hun dubbele lichtfiltering op zonnige dagen voor een mooie zachte en gelijkmatige lichtinval.

En met de Top-down functie kan jij lichtinval en privacy optimaal reguleren. Duette® Shades zijn leverbaar in verschillende stofkwaliteiten, van transparant tot verduisterend en in verschillende plooibreedtes. Ze zijn ook geschikt voor dakramen en draaikiepramen. Zelfs voor ramen met afwijkende vormen.

En wat kleur betreft: ze zijn leverbaar in heel veel kleuren, van mooie naturel kleuren tot vergrijsde kleuren en van pastels tot uitgesproken kleuren. In onze Color on Demand serie kun je zelfs kiezen uit meer dan 800 kleuren.

Zo, jij bent weer helemaal op de hoogte van energiebesparende raambekleding. Dan is het nu tijd voor kerstliedjes bij de boom en de open haard. En dan moet je dit ook nog even weten: dankzij de geluidsabsorberende eigenschappen dragen Duette® Shades

ook bij aan een verbeterde akoestiek. Klinken die kerstliedjes nóg mooier. Voor meer informatie over de raambekleding collecties van SUNWAY®, kijk op de website: sunway.nl

Bovenstaande staat ook in Stek Magazine nummer 08. Dit is een online woonmagazine in de vorm van een interieur app. Iedere 6 weken verschijnt er een nieuwe uitgave met nieuwe wooninspiratie. Waar je ook bent, je hebt altijd wooninspiratie voor jouw stek bij de hand!

De app is gratis te downloaden uit de Apple App Store of Google Play Store. SUNWAY® staat in editie 03 van Stek Magazine.

stek-apple   stek-play-store