Het is oktober en de herfst is nu echt begonnen. Dat betekent ook dat het Oktober Woonmaand is. Dat is bij uitstek dé tijd om het binnen weer gezellig te maken: kaarsjes aan, nieuw dekentje erbij en de verwarming op standje comfortabel. Maar de stijgende energieprijzen maken het allemaal een stuk minder gezellig en energiebesparende maatregelen zijn dan ook trending. Gelukkig kan je ook op een gezellige manier energie besparen, want met SUNWAY® Duette® Shades breng je sfeer in huis én kun je werkelijk besparen op je energierekening.

Bespaar energie met SUNWAY® Duette® Shades

Bij energiebesparing denk je misschien niet meteen aan je raambekleding, maar in veel huizen zijn de ramen wat isolatie betreft een zwak punt. Via de ramen gaat namelijk een groot deel van de waardevolle warmte verloren. Als jij nieuwe raambekleding overweegt, denk dan eens aan Duette® Shades. Die kunnen je namelijk daadwerkelijk helpen met energiebesparing. Dat komt door de structuur van deze raambekleding. De Duette® Shades bestaan uit twee lagen stof die samen een gesloten honingraatstructuur vormen.

Deze structuur zorgt voor een stilstaande luchtlaag die isolerend werkt, als een luchtkussen. In de winter kan de zonne-energie overdag worden gebruikt voor een energie-efficiënte verwarming van de ruimtes. ‘s Nachts beschermen Duette® Shades voor het raam tegen de kou en daarmee het afkoelen van de ruimtes.
Verduisterende Duette® Shades, die heel fijn zijn in je slaapkamer of kinderkamer, hebben daarnaast een speciale isolerende aluminium coating aan de binnenzijde.

Uit onderzoek van o.a. Stichting Milieu Centraal blijkt dat Duette® Shades het meest effectieve type raambekleding is om energie te besparen. Ze zorgen voor merkbare isolatie tegen kou en tot wel 46% minder warmteverlies bij het raam in de winter.

En in de zomer dan?

Het fijne is dat Duette® Shades in de zomer precies het tegenovergestelde doen. Dan bieden ze een effectieve bescherming tegen hitte, een effectieve filtering van uv-straling en de warmteopname bij het raam kan

beperkt worden tot 78%. Hierdoor blijft de temperatuur in de zomer binnenshuis heel aangenaam. In dit geval kun je dus besparen op de dure airco.

Functioneel én mooi

Dat was dus de energiebesparende functie van Duette® Shades. Maar daarnaast zijn ze gewoon ook heel mooi en sfeervol. De Duette® stoffen zorgen met hun dubbele lichtfiltering op zonnige dagen voor een mooie zachte en gelijkmatige lichtinval. En met de Top-down functie kan jij lichtinval en privacy

optimaal reguleren. Duette® Shades zijn leverbaar in verschillende stofkwaliteiten, van transparant tot verduisterend en in verschillende plooibreedtes. Ze zijn ook geschikt voor dakramen en draaikiepramen. Zelfs voor ramen met afwijkende vormen.

En wat kleur betreft: ze zijn leverbaar in heel veel kleuren, van mooie naturel kleuren tot vergrijsde kleuren en van pastels tot uitgesproken kleuren. In onze Color on Demand serie kun je zelfs kiezen uit meer dan 800 kleuren.

Ga jij voor bedieningsgemak? Duette® Shades zijn ook gemotoriseerd leverbaar. Er zijn verschillende type motoren. Natuurlijk zijn alle elektrisch bediende Duette® Shades te integreren in een Smart Home omgeving met behulp van een hub. Bediening van de Duette® Shade gaat dan via een app op een smartphone. Kan je heerlijk op de bank onder je dekentje blijven liggen.

Oktober Woonmaand jubileumactie

SUNWAY® viert dit jaar haar 60-jarig jubileum. Dat vieren we in Oktober Woonmaand met een jubileumactie: Bij aankoop van 4 Duette® Shades of Duette® Colour on Demand Shades krijg je de 4e Shade gratis.

Lees er meer over op www.sunway.nl/actie
of loop eens binnen bij een SUNWAY® Showroom en laat je informeren en inspireren. Daar kun je meteen de gloednieuwe collectie SUNWAY® Duette® & Plissé Shades bekijken.

Bovenstaande staat ook in Stek Magazine nummer 07. Dit is een online woonmagazine in de vorm van een interieur app. Iedere 6 weken verschijnt er een nieuwe uitgave met nieuwe wooninspiratie. Waar je ook bent, je hebt altijd wooninspiratie voor jouw stek bij de hand!

De app is gratis te downloaden uit de Apple App Store of Google Play Store. SUNWAY® staat in editie 07 van Stek Magazine.

stek-apple   stek-play-store